(stop cadru) Igor Dodon, despre Plahotniuc: „Cei care se cred хитро... против лома всегда найдется другой лом”

Decizia Statelor Unite ale Americii de a-l declara indezirabil pe fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc este „un mesaj către toți cei care se cred хитро... am vrut să spun eu cum... Daca ai încălcat legea, mai devreme sau mai târziu ai sa fii prins”, a declarat șeful statului Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Против лома всегда найдется другой лом (n.n. cui pe cui se scoate) . Daca ai încălcat legea, mai devreme sau mai târziu ai să fii prins. Unul se ascunde in Israel, alții în SUA, alții cred că la ei nu vor ajunge ca ar fi tari. Totul se schimbă în viața asta”, a comentat Igor Dodon.

„Nu are nimeni imunitate pe viață. Kрышэ (n.n. protecție) nu există pentru cei care încalcă legea”, a mai adăugat președintele țării.

La începutul acestei săptămâni, Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

În decembrie 2019, Centrul Național Anticorupție (CNA) a sesizat Interpol, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit în Republica Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak. Totodată, CNA a solicitat Ambasadelor Regatului Unit și a SUA din Moldova, identificarea locului aflării acestuia în vederea extrădării ulterioare.


Pub