Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au convenit, la telefon, să nu admită blocarea circulației transportului

Președintele țării, Igor Dodon, a discutat, la telefon, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselki, despre situația legată de restricționarea circulației vehiculelor cu numere transnistrene pe teritoriul Republicii Moldova, precum și a celor înmatriculate în Moldova pe teritoriul regiunii transnistrene.

Foto: Facebook

„Am convenit sa găsim de urgentă soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni. Am stabilit ca instituțiile responsabile să identifice de urgență soluții pentru evitarea unei situații de criză. În mod categoric, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dinte Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”, a anunțat șeful statului pe pagina sa facebook.

Astăzi, Tiraspolul a anunțat că intenționează să restricționeze, din 24 ianuarie, trecerea frontierei cu Ucraina pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova și conduse de cetățeni rezidenți din dreapta Nistrului, care dețin permise de conducere moldovenești.

Asta după ce la 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.


Pub