Alexandru Flenchea: Sistarea regimului de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate în Moldova este o măsură de test

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că sistarea regimului de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale este una temporară. Reacția vine după ce Tiraspolul a anunțat că va introduce restricții la trecerea frontierei cu Ucraina pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Dragilor, va mulțumesc pentru susținerea inițiativei de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale. Totodată, rog susținătorii și criticii, în egală măsură, să nu uitați că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație”, a scris Alexandru Flenchea.

Începând cu data de 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În replică, așa-zisele autorități de la Tiraspol au anunțat că din 24 ianuarie, regiunea transnistreană va introduce restricții la trecerea frontierei cu Ucraina pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova și conduse de cetățeni rezidenți din dreapta Nistrului, care dețin permise de conducere din Republicii Moldova.


Pub