Fadei Nagacevschi: „Din cauza unor gafe ale fostei ministre, am pierdut patru luni în procesul de anulare a concesionării Aeroportului”

Judecătoria Chișinău, cu sediul Rîșcani, a prelungit termenul de examinare a dosarului privind anularea concesionării Aeroportului cu încă 20 de zile, pe motiv că „acțiunea în instanță a fost pregătită cu unele gafe procesuale de către fosta conducere a Ministerului Justiției”, a declarat actualul ministru din domeniu, Fadei Nagacevschi. „Dacă nu contest competența doamnei Stamate, atunci apar suspiciuni de rea intenție. Sau cum?”, se întreabă oficialul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Deci, despre contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chişinău.

Pe 10 Septembrie 2019, APP a înaintat o cerere de chemare în judecată împotriva SRL ,,Avia-Invest” privind nulitatea contractului de concesionare a aeroportului Chișinău. Acțiunea a fost pregătită de către MJ condus de dna Olesea Stamate. Nu contest competența dnei Stamate, dar... Dacă nu contest competența, atunci apar suspiciuni de rea intenție. Sau cum?

Continuăm. Datorită unor gafe procesuale la întocmirea și depunerea acțiunii, la data de 14.01.2020 Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani a emis o încheiere prin care a decis să acorde APP un termen de 20 zile pentru înlăturarea lacunelor din acțiune pentru ca acțiunea să nu fie declarată inadmisibilă. Actualmente MJ în colaborare cu APP vor depune toate eforturile astfel încît procesul de judecată să poată fi pus pe rol în vederea soluționării litigiului și pretențiilor statului cu privire la iregularitățile legate de concesionarea aeroportului Chișinău”, a scris Fadei Nagacevschi.

Fadei Nagacevschi / Sursa:Facebook

”Datorită acestor gafe am pierdut 4 luni. 4 luni în cazul unui obiectiv, care membrii fostului Executiv îl declarau strategic important, şi acum încearcă să ne acuze că nu întreprindem măsuri hotărâte”, a adăugat ministrul Justiției.

Olesea Stamate nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

Anterior, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că AIC a fost dat ilegal în concesiune „unei grupări criminale și el trebuie să revină înapoi la stat”.

Ulterior, Ion Chicu a declarat că Ministerul Justiției și APP vor întreprinde măsurile necesare de a rezilia contractul cu investitorul, în cazul în care se adeverește faptul că investițiile se fac nu din sursele financiare al investitorului, dar din taxele exagerate pe care le percep „acești monopoliști” de la fiecare cetățean.

Agenția Proprietăți Publice (APP) urmează să finalizeze, până la 1 februarie anul curent, procesul de evaluare a modului în care Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, își îndeplinește obligațiunile, în special cele investiționale.

De menționat că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”, compania ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău. La data de 23 decembrie, NR Investments Limited a anuțat că cedează controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.


Pub