Șeful Misiunii OSCE, îngrijorat de ultimele mișcări în relația Chișinău-Tiraspol

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a declarat că este îngrijorat în privința ultimelor mișcări între relația Chișinău - Tiraspol. Totodată, oficialul a menționat că păstrează legătura cu cei doi reprezentanți politici.

Foto: europaliberă.org

„OSCE continuă activ eforturile de mediere pentru a evita acest lucru. Am încredere deplină în sentimentul de responsabilitate și de rațiune al ambelor părți și rămân încrezător că împreună putem menține procesul de reglementare transnistreană pe o traiectorie pozitivă în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri”, a declarat șeful Misiunii OSCE, Claus Neukirch.

Începând cu data de 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În replică, așa-zisele autorități de la Tiraspol au anunțat că din 24 ianuarie, regiunea transnistreană va introduce restricții la trecerea frontierei cu Ucraina pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Republica Moldova și conduse de cetățeni rezidenți din dreapta Nistrului, care dețin permise de conducere din Republicii Moldova.

Iar viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că sistarea regimului de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale este una temporară.


Pub