Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina: Președintele a respins cererea…

Ucraina: Președintele a respins cererea de demisie a premierului

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins, în seara zilei de vineri, 17 ianuarie, cererea de demisie depusă de către premierul Oleksii Goncearuk în această dimineață, menționând că îi acordă încă „o șansă”.

Conform hromadske.ua, care face referire la un comunicat emis de Oficiul președintelui, cei doi oficiali au avut astăzi o întrevedere, în cadrul căreia șeful statului ucrainean a menționat despre „relația personală față de dumneavoastră și față de executivul tânăr pe care îl conduceți”.

„Am decis să vă ofer încă o șansă dumneavoastră și guvernului pe care îl conduceți”, a afirmat Zelenski.

În același timp, președintele Ucrainei a enumerat un șir de solicitări către Cabinetul de miniștri, printre care cele ce țin de optimizarea muncii instituției, salariile echitabile și concedierea miniștrilor care nu au demonstrat rezultate.

Oleksii Goncearuk a anunțat în această dimineață că și-a prezentat cererea de demisie din funcție, ca urmare a publicării unei înregistrări audio în care o voce asemănătoare cu cea a premierului vorbește despre o cunoaștere „primitivă” a șefului statului privind problemele economice.

Goncearuk a devenit premier la sfârșitul lunii august 2019.