Cum explică Ministerul Afacerilor Interne prezența sa în topul celor mai corupte instituții din 2019

MAI
Foto: infoprut.ro

În urma prezentării statisticilor în privința actelor de corupție de către CNA, Ministerul de Interne se află în fruntea clasamentului. Reprezentanții MAI au venit cu următoarea explicație: „Suntem instituția cu cel mai mare număr de angajați, care zilnic au contact cu persoane care încalcă legea; este inevitabil ca acest număr să nu fie mai mare în comparație.”

Reprezentanții MAI au adăugat că sunt mai mulți factori care influențează angajații să accepte mită, iar ei își propun să lupte cu această problemă prin creșterea salariilor.

„În primul rând noi suntem cei care ne dorim identificarea acestor cazuri. La documentarea actelor de corupție în care sunt vizați angajații MAI suntem implicați prin intermediul SPIA, în colaborare cu CNA. Astfel, majoritatea cazurilor sunt identificate în comun.

În ultima perioadă avem tot mai multe cazuri în care denunțătorii sunt angajați ai Poliției, fapt care spune despre implicarea noastră în diminuarea corupției. Vom colabora și în continuare cu CNA și Procuratura Anticorupție, pentru a preveni aceste cazuri și în vederea depistării factorilor coruptibili”, a comunicat Alina Zbancă, consiliera ministrului de interne, pentru #diez.

Reporter stagiar: Petru Beșleaga

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente