(foto) Toyota anunţă primele detalii despre a doua generaţie Mirai în specificaţie europeană

Toyota a devenit un lider în segment când a introdus sedanul Mirai în 2014. Acum se pregătește să ducă tehnologia avansată a unui vehiculul electric de tip FCEV cu sistem de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen la noi înălțimi, cu modelul de nouă generaţie.

Mirai a fost un catalizator pentru creșterea conștientizării globale a modului în care se poate realiza o viitoare societate curată și durabilă, încrezătoare în potenţialul hidrogenului. Este o mașină sofisticată din punct de vedere tehnic, dar totodată practică, cu o autonomie de conducere de aproximativ 500 km, realimentare ușoară în câteva minute și fără alte emisii decât apă pură.

De la momentul lansării sale, aproximativ 10.000 de exemplare au fost vândute, în timp ce Toyota a sprijinit activ dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu combustibilul necesare pe piețele cheie din întreaga lume.

Şi acesta a fost doar începutul: la Salonul Auto de la Tokyo din octombrie 2019, Toyota a oferit un preview al noilor realizări în domeniu cu noul Mirai, în ceea ce privește excelența tehnică, performanța dinamică și designul dorit.

Programat pentru lansare la sfârșitul anului 2020, inițial în Japonia, America de Nord și Europa, noul Mirai va fi mult mai mult decât o mașină ecologică, arătând cum tehnologia sa FCEV nu reprezintă o barieră pentru crearea unui vehicul care să fie satisfăcător din punct de vedere al conducerii şi al esteticului.

Eficiența este încă o zonă critică, dar Toyota promite o creștere cu până la 30% a autonomiei modelului, respectiv până la 800 de km, ceea ce este o cifră foarte bună pentru un electromobil, prin îmbunătățirea sistemului de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen și utilizarea unor rezervoare mai mari de hidrogen la bord.

Există acum tocmai trei la număr, unul lung şi alte două scurte, care cresc împreună capacitatea cu aproximativ un kilogram de hidrogen în comparație cu modelul încă actual.

“Am urmărit obiectivul de a face o mașină pe care clienții vor simți că vor să o conducă tot timpul, o mașină care are un design emoțional și atractiv și un fel de performanță dinamică și receptivă pe care poate aduce un zâmbet pe fața șoferului. Vreau clienții să spună: “Am ales Mirai nu doar pentru că este un FCEV, ci pentru că mi-am dorit pur și simplu această mașină”. Vom continua activitatea noastră de dezvoltare concentrându-ne pe acest sentiment și sperăm că, cu noul Mirai, vom fi un lider în a ajuta la realizarea unei societăți energetice pe bază de hidrogen”, a declarat Yoshikazu Tanaka, noul inginer-șef al proiectului Mirai.

Impactul vizual imediat al noului Mirai se datorează designului exterior, cu linii joase, proporții elegante, o caroserie parcă tăiată în partea frontală și nişte roți mari, cu diametrul de 20 de inci, care generează împreună un aspect puternic și distinctiv.

De această dată Toyota confirmă dimensiunile maşinii, care sunt: 4.975 x 1.885 x 1.470 x 2.920 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv. Pentru comparaţie, cele ale noii Camry sunt de 4.885 x 1.840 x 1.445 x 2.825 mm.

Interiorul noului Mirai a fost conceput ca un spațiu simplu, modern, cu o atmosferă caldă și confortabilă, care se adaugă în sensul că aceasta este o mașină care este cu adevărat plăcută de condus şi călătorit. Elementele cheie includ un display central de 12.3 inci și un panou de instrumente care se înfășoară vizual în jurul șoferului.

Platforma și ambalajul inteligent permit acum furnizarea a cinci locuri pentru pasageri în locul celor patru din actualul Mirai.

Libertatea de a concepe un design mai emoționant și de întoarcere a capului a fost unul dintre avantajele noului Mirai, fiind construit pe ultima platformă modulară cu tracţiune spate a Toyota, care a fost proiectată pentru a găzdui diferite sisteme de propulsie, inclusiv una de tip hydrogen fuel cell de la bun început.

De asemenea, conferă noului Mirai un grad mai ridicat de rigiditate corporală, ceea ce contribuie la o agilitate și o reacție mai mare, precum și un centru de greutate mai mic, ceea ce duce la o manevrabilitate agilă și plină de satisfacții.

Pe lângă extinderea autonomiei potențiale de conducere, îmbunătățirile performanței sistemului de propulsie îi oferă noului Mirai un răspuns liniar, lin la acceleraţii și o senzație de conducere elegantă. Manipularea este ușoară pe drumurile șerpuite, în timp ce conducerea pe autostradă produce un sentiment de putere la orice viteză.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-un-record-de-autonomie-pentru-masinile-pe-hidrogen-inregistrat-cu-hyundai-nexo/

(video) Motorul rotativ – perfect pentru arderea hidrogenului. Mazda e pe cale de a introduce tehnologia în masă

FRANKFURT 2019: Viitorul BMW X5 electric – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/