Atenţie! INP anunţă o operaţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza vitezei

Atenție! INP anunţă că își intensifică activitățile de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza vitezei și cu implicarea pietonilor.

Se precizează că poliţia nu va tolera abaterile de la lege și că va întreprinde toate măsurile pentru a disciplina șoferii care încalcă.

Astfel, INP informează participanţii la traficul rutier că va amplifica în scurt timp activitățile în localități și pe traseele din întreaga țară. Vor fi organizate filtre și razii pentru a descuraja abaterile de la lege și a preveni deplasarea cu viteză excesivă.

De asemenea, vor fi desfăşurate activități de documentare, inclusiv a șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

De către persoanele care au apăsat prea mult acceleratorul, în 2019 au fost produse 596 de accidente, în care 92 de persoane au decedat, iar 754 au fost traumatizate. Tot pe parcursul anului precedent, 106 oameni au decedat în cele 947 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, iar 878 s-au ales cu traumatisme pe viață.

În weekend-ul care a trecut, peste 2.700 de șoferi au fost prinşi încălcând prevederile Regulamentului Circulației Rutiere, expunând intenționat pericolului participanții la trafic. În cele trei zile, inclusiv cu cea de vineri, pe întreg teritoriul țării ofițerii de patrulare au înlăturat de la volanul mașini 46 de șoferi care se aflau în stare de ebrietate alcoolică și unul care conducea drogat.

În total 1.701 șoferi au depășit limita de viteză, 51 s-au pornit la drum chiar dacă nu aveau la ei permisul de conducere,  55 nu și-au cuplat centura de siguranță, 101 au încălcat regulile de oprire și acordare de prioritate pietonilor, iar 264 au ignorat indicatoarele de semnalizare rutieră.

Vezi şi:

(doc) Noi sancţiuni şi amenzi pentru conducătorii de vehicule! Iată ce pregăteşte MAI-ul pentru 2020

(video) După ce criterii se conduc inspectorii INP atunci când decid să oprească o mașină în trafic

Date statistice: Câte contravenții în domeniul transporturilor şi circulaţiei rutiere a documentat INP în 2019

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/