(video) În Rusia a fost descoperit un „buncăr” cu maşini furate. Iată cum acţiona gruparea de hoţi prinsă

Un „buncăr” subteran la o adâncime de şase metri, cu un sistem de alarmă ca în penitenciare şi cu mai multe maşini premium în el. Asta a fost înainte de Revelion descoperirea poliţiştilor ruşi din regiunea Leningrad, după ce au reţinut o grupare autoritară specializată în furtul de maşini scumpe, monitorizată de mai mult timp.

Maşinile erau coborâte în subsol pentru „proceduri” printr-un garaj al unei case care nu ieşea prin nimic în evidenţă.

Printre detaliile făcute publice după acest caz răsunător de reţinere s-a aflat că gruparea de infractori avea o experienţă de circa 20 de ani în acest business. Interesant mai este că foloseau chiar măşti şi peruci pentru o mai bună conspiraţie, iar în maşinile de serviciu (Porsche Cayenne, Infiniti FX şi BMW X6) care le foloseau pentru operaţiuni, şi ele furate, s-au descoperit staţii radio care erau conectate la canalele poliţiei!

Cum aveau loc furturile în ultima perioadă? După metode devenite deja standarde moderne! Preluau semnalul de la cheia-breloc şi descuiau/porneau automobilele fără probleme. De regulă, un membru al echipei se afla în preajma proprietarului, de exemplu într-un restaurant, printr-un dispozitiv preluând semnalul şi transmiţându-l colegului său care ulterior dispărea cu maşina.

De o bucată de vreme în acest garaj-buncăr maşinile erau ascunse pentru a nu fi găsite prin GPS, asta până când nu le era dezactivat emiţătorul, după care afaceriştii se ocupau de procedura de reînregistare (inclusiv prin schimbarea VIN codurilor, cărţilor de service şi a altor documente) şi ulterior revânzare pe piaţa maşinilor rulate, ori, după caz, vânzarea către persoanele care le comandau. Pentru asta în acest subsol aveau şi circa 200 de plăcuţe de înmatriculare.

Membrii grupării se află în prezent în arest şi îşi aşteaptă sentinţa. Poliţia încearcă acum să afle cine sunt proprietarii maşinilor furate descoperite şi să caute eventuale conexiuni pentru a da şi de cei pentru care se furau automobile la comandă.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-furtul-anului-la-moscova-cat-de-simplu-au-plecat-un-grup-de-hoti-cu-masina-blindata-a-lui-stalin/

(video) Situaţia ciudată a unui şofer din Chişinău după ce maşina i-a fost spartă. Hoţul umbla după piese de Prius cu un Prius

https://autoblog.md/au-dat-lovitura-hotii-au-reusit-sa-fure-13-automobile-de-lux-dintr-un-salon-auto-din-moscova/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/