‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrognoză: Moldova ar putea înregistra un nou record la exportul de struguri de masă

Prognoză: Moldova ar putea înregistra un nou record la exportul de struguri de masă

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că, de la începutul lunii decembrie 2019, peste 60 de mii de tone de struguri de masă au fost exportate în străinătate, inclusiv peste 40 de mii de tone din recolta din acest an.

Având în vedere ritmul exportului de struguri, specialiștii prognozează, pentru sezonul 2019-2020, un nou record al exportului de struguri de masă, de circa 85 de mii de tone, transmite stiri.md cu referire la publika.md.

La începutul lunii decembrie, peste 39 de mii de tone de struguri de masă au fost exportate pe piețele țărilor CSI, inclusiv peste 29 de mii de tone în Federația Rusă și 4,5 în Belarus. 5,6 mii tone au fost exportate în Ucraina.

Exportul către Uniunea Europeană a constituit aproape 17 mii de tone (România – 14,7 mii tone, Polonia – 1,3 mii tone). Cei mai mulţi struguri moldoveneşti sunt exportaţi în Irak – 1,9 mii tone. În anul 2018, Moldova a exportat circa 57,7 mii tone de struguri, iar în 2017 – 80,2 mii tone (cea mai mare cifră pentru perioada de cinci ani).

Potrivit estimărilor Asociației producătorilor de struguri de masă din Republica Moldova, în luna decembrie a anului trecut volumul vânzărilor la export a scăzut față de luna precedentă și a constituit circa 7-8 mii de tone.

De menționat că, în 2019 au fost recoltate aproximativ 100 de mii de tone de struguri.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii