‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCe spune ANRE și Consiliul Concurenței în legătură cu creşterea preţurilor la carburanţi

Ce spune ANRE și Consiliul Concurenței în legătură cu creşterea preţurilor la carburanţi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În conformitate cu modificările operate la Legea privind piaţa produselor petroliere, ANRE spune că titularii de licenţă stabilesc şi modifică de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat, ţinând cont de consumurile şi cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală, dar care nu depăşeşte 10%.

Potrivit ANRE, până în prezent agenţia nu a primit nici o informaţie referitor la modificările preţurilor pentru produsele petroliere de la operatorii de pe piaţă. Conform regulamentului în vigoare, în cazul modificării preţurilor companiile în termen de 3 zile din data aplicării noilor preţuri trebuie să prezinte Agenţiei calculele care au dus la modificarea preţurilor la panou.

În același timp, Consiliul Concurenței, a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că s-a sesizat cu privire la creșterea prețurilor la carburanți și promite să revină cu informații ulterior.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›