(doc) Autobuzele și microbuzele mai vechi de 30 de ani ar putea fi scoase din circuitul transportului public

Un proiect de lege care are în vedere scoaterea din circuitul transportului public a autobuzelor și microbuzelor cu un termen de exploatare mai mare de 30 de ani, urmează să fie propus pentru consultații în Parlament.

Foto: Publika.md

Deputatul PAS Petru Frunze spune că în acest fel va fi asigurată o securitate mai mare a călătorilor și va fi diminuat impactul asupra mediului.

„În prezent în programul rutier activează mai mult de 30% din unitățile de transport cu termenul de exploatare mai mare de 30 ani, în fiecare an numărul crește” precizează alesul poporului, menționând că majorarea tarifului în transportul de călători cu 45% nu va îmbunătăți calitatea confortului pentru călători, „este doar un pretext”.

El susține că la excluderea din circuit a unităților de transport foarte vechi, guvernul ar putea aproba un program de subvenționare de stat la achizitionarea unor autocarelor moderne în schimbul excluderii unităților de transport cu termenul se exploatare mai mare de 30 ani.

„Voi consulta public proiectul de lege, sper să fie susținut de societate și votat în Parlament” a declarat Petru Frunze.

Deputatul ținut să menționeze faptul că prioritar în majorarea tarifului trebuie să fie securitatea cetățenilor, nu „ îmbogățirea pe spatele cetățenilor care se deplasează la muncă, spital, sau la studii”.

Proiectul de lege propus de Petru Frunze / Sursa:Petru Frunze/Facebook


Pub