Primarul Ion Ceban, în vizită la Moscova: „Am convenit asupra reînnoirii Acordului de înfrățire cu capitala Rusiei”

Primarul general Ion Ceban se află într-o vizită oficială în capitala Federației Ruse. Edilul a avut o întrevedere cu ministrul în Guvernul rus, şeful Departamentului Relații Economice Externe a Moscovei, Serghei Ceriomin.

Foto: UNIMEDIA

Acordul de înfrățire dintre Chișinău cu capitala Rusiei va fi reînnoit, anunță Ceban. Astfel, urmează ca în scurt timp acest document să fie actualizat și aprobat.

Acordul adițional de colaborare presupune ca în următorii 3 ani de zile să fie implementate proiecte şi programe pe mai multe domenii de dezvoltare: incepând cu expertiză și schimb de experiență, pînă la asistenta pe proiecte infrastructură, transport, domeniul social, educaţie și altele”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, edilul a mai spus că Guvernul Moscovei va dona în timpul apropiat Chişinăului mai multe maşini, tehnică şi utilaje, pentru lucrările de dezăpezire, dar și salubrizarea orașului.

De menționat că prima vizită externă a primarului capitalei, Ion Ceban, a fost la Moscova, la sfârșitul lunii noiembrie.


Pub