România: Guvernul Orban își angajează răspunderea pentru alegerea primarilor din două tururi

Guvernul României îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat premierul român Ludovic Orban, scrie Agerpres.

Foto: Romania Insider

„PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților.

Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vreme să facem ce vor oamenii”, se arată în declarația lui Ludovic Orban, transmite și digi24.ro.

Strategia lui Orban include angajarea răspunderii, forțarea unei moțiuni care va duce la demiterea guvernului, urmată de două variante prin care se va ajunge la alegerea primarilor în două tururi: OUG înaintea votului din Parlament pe moțiunea de cenzură sau asigurarea unei majorități parlamentare care să asigure adoptarea unuia dintre cele 4 proiecte aflate în Parlament.


Pub