14:05:03 28.03.2024
Stiri

Imagini cu portretul lui Mihai Eminescu şi poeziile sale, PROIECTATE pe Palatul Culturii din Iași

Știri 16.01.2020 10:35 Vizualizări2005 Autor: Ziarul National
Imagini cu portretul lui Mihai Eminescu şi poeziile sale, PROIECTATE pe Palatul Culturii din Iași Agerpres


Ieşenii au avut ocazia de a vedea miercuri seara, timp de 15 minute, pe turnul Palatului Culturii imagini proiectate cu portretul lui Mihai Eminescu şi poezii ale marelui poet naţional.

Versuri din „Lacul", „Criticilor mei", „Iubind în taină" au putut fi citite cu ajutorul proiecţiei de pe Palatul Culturii din Iaşi, unde a fost organizat şi un eveniment cultural artistic intitulat „Porni Luceafărul" şi dedicat Zilei Culturii Naţionale.

„Direcţia Judeţeană pentru Cultură a pregătit pentru ieşeni un spectacol vizual inspirat din poeziile lui Mihai Eminescu şi după cum aţi văzut şi chipul lui Eminescu pe turnul Palatului Culturii. Am făcut acest lucru pentru a fi vizionat de toţi cei care călătoresc în acest moment prin vecinătatea Palatului Culturii. Se vede şi de pe bulevardul Ştefan cel Mare", a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi, Virgil Băbâi, transmite Agerpres.

Manifestarea, aflată la cea de-a zecea ediţie, s-a desfăşurat sub patronajul Ministerului Culturii, Complexului Muzeal Naţional „Moldova" şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură Iaşi, având drept parteneri Academia Europeană pentru Cultură şi Artă din Chişinău şi Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă" Iaşi.

În cadrul evenimentului, a fost citit şi mesajul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Cultura se clădeşte zi de zi, câte puţin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură. Să reaprindem această flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi. Cultura este moştenirea socială pe care o oferim copiilor noştri, pe care o lăsăm tinerilor români de pretutindeni", a subliniat ministrul în mesaj.

Manifestările continuă cu un spectacol intitulat „Interferenţe culturale - Drumul spre Eminescu" şi cu prelegerea „Mihai Eminescu - Om universal". Evenimentul face parte din seria „Filosofi şi idei care au schimbat lumea” şi este organizat de Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”, în parteneriat cu Asociaţia „Noua Acropolă” din România - Filiala Iaşi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md