14:17:16 29.03.2024
Stiri

Rușii ar avea un CANDIDAT DE REZERVĂ la alegerile PREZIDENȚIALE. Depinde de doi oameni, dacă Igor Dodon va candida sau va fi sacrificat. Cine ar fi „umbra” actualului președinte

Politică 16.01.2020 11:40 Vizualizări8153 Autor: Ziarul National
Rușii ar avea un CANDIDAT DE REZERVĂ la alegerile PREZIDENȚIALE. Depinde de doi oameni, dacă Igor Dodon va candida sau va fi sacrificat. Cine ar fi „umbra” actualului președinte Facebook


Președintele Igor Dodon ar fi candidatul principal al rușilor la alegerile prezidențiale din acest an, însă lucrurile se pot schimba radical, dacă ar începe să vorbească șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și dacă Vlad Plahotniuc revine la Chișinău și se predă autorităților. De această părere este președintele Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

În opinia lui Mocanu, președintele Igor Dodon ar vrea foarte mult ca Plahotniuc să fie capturat de FSB și să nu se mai audă de el niciodată.

„Penitenciarul nr. 13 este la ora actuală cel mai sigur loc pentru Plahotniuc. Așa cum a plecat pe furiș, așa să se și întoarcă. Prima conferință s-o facă din poarta Penitenciarului 13, pentru ca să facă un pas și să ajungă în custodia gardienilor. Altfel, Dodon, împreună cu SIS și în legătură directă cu FSB, vor face tot posibilul ca Plahotniuc să fie capturat și dus în Rusia. Pentru Dodon chestia aceasta este de viață și de moarte. Dacă Plahotniuc ajunge în R. Moldova, atunci Dodon nu mai candidează la funcția de președinte. Va trebui să ajungă și el la pușcărie. Plahotniuc și Viorel Morari sunt singurii care pot să-l aducă pe Igor Dodon în pușcărie”, a declarat Mocanu, în cadrul emisiunii sale de pe YouTube.

Acesta a mai adăugat că rușii ar avea un candidat de rezervă la alegerile prezidențiale, în cazul în care Plahotniuc ajunge în R. Moldova și împreună cu Morari vor povesti totul despre neregulile pe care le-ar fi comis actualul președinte.

„Candidatul de bază al rușilor este Dodon, chiar dacă el i-a făcut de râs în înregistrările celea cu Plahotniuc (când spunea că ar primi din Rusia de la 700 000 de dolari până la un milion de dolari lunar n.r.). Rușii știu foarte bine ce a făcut Dodon, unde îi sunt conturile și câți bani are pe ele. Pe ruși nu-i deranjează prea tare asta. Pe ei îi deranjează dacă procurorul general va instrumenta un dosar penal împotriva lui Dodon. Iar acest lucru se poate întâmpla, dacă Viorel Morari începe să vorbească și în condițiile în care Vlad Plahotniuc revine în R. Moldova. Plahotniuc poate să-și păstreze viața, dacă ajunge în R. Moldova, are șansa să spună tot ce a făcut aici și câte scule are pe aici. Dacă Plahotniuc revine, atunci Dodon nu mai poate miza pe suportul rușilor. Atunci rușii o vor promova pe Zinaida Greceanîi. Eu cred că Zinaida Greceanîi poate avea șanse mari, mai ales că rușii au decis că vor avea un singur candidat. De asta Usatîi se dă în spectacol. Lui Usatîi i s-a spus că poate să revină la Moscova doar dacă nu candidează la prezidențiale anul acesta. Rușii nu vor mai mulți candidați, pentru ca să nu fie încurcat Dodon sau Greceanîi. Usatîi e plin de furie, dar își pune căluș la gură când trebuie să spună ceva mai dur despre Dodon. Nimeni dintre sculele Moscovei nu va trebui să candideze”, a continuat Mocanu.

Sursa citată a mai adăugat că președintele Dodon s-ar preface că e de partea lui Alexandr Stoianoglo: „Lupta lui e să-l dea pe Plahotniuc lui Putin și să nu se mai audă nimic de el. Dodon va străluci când Plahotniuc va ajunge în custodia rușilor. Pentru că doar în acest caz el va candida la prezidențiale. Dacă nu se va întâmpla așa, atunci cu același succes candidatul rușilor va fi Zinaida Greceanîi”.

Menționăm că, anterior, președintele Igor Dodon a declarat că își dorește ca Vlad Plahotniuc să fie adus în cătușe în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md