02:36:21 19.04.2024
Stiri

Președintele Dodon anunță cheltuieli de MILIOANE de lei pentru RECONSTRUCȚIA capitală a Complexului Memorial „Eternitate”. Ultima reparație a costat 35 000 000 de lei. Oficialul cheamă toate forțele politice la un „marș comun al victoriei”

Social 16.01.2020 15:40 Vizualizări3746 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon anunță cheltuieli de MILIOANE de lei pentru RECONSTRUCȚIA capitală a Complexului Memorial „Eternitate”. Ultima reparație a costat 35 000 000 de lei. Oficialul cheamă toate forțele politice la un „marș comun al victoriei”


Guvernul R. Moldova urmează, la cererea președintelui Igor Dodon, să aloce milioane de lei pentru reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate”. Despre acest lucru a anunțat astăzi șeful statului, în cadrul primei ședințe a grupului de lucru responsabil de „organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a victoriei în marele război pentru apărarea patriei”.

La întrevederea de la Președinție au participat Victor Gaiciuc, ministrul Apărării R. Moldova, Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, Serghei Mișin, consilier prezidențial pentru relații interetnice, și Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național „Victoria”.

„Am discutat programul desfășurării acțiunilor de amploare care vor avea loc sub egida președintelui țării. De asemenea, cu susținerea Guvernului R. Moldova, este planificată reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate” din capitală. Totodată, va fi elaborat un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită reabilitare”, a precizat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului spune că la parada de la Moscova, care va avea loc pe Piața Roșie, va participa și garda de onoare din R. Moldova. „Țin să amintesc că, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, voi participa personal la evenimentul festiv din capitala rusă. În continuarea dialogului, am examinat planul calendaristic al evenimentelor cu participarea ministerelor și a organizațiilor obștești. În context, vin cu un apel către toți cetățenii țării, forțele politice și organizațiile obștești, indiferent de preferințele lor, să se unească pentru organizarea la 9 Mai, la Chișinău, a unui marș comun al victoriei, după care va avea loc un concert festiv și un grandios spectacol de focuri de artificii”, a mai adăugat Dodon.

Complexului Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, atunci când președinte era Vladimir Voronin. Atunci guvernarea comunistă a cheltuit peste 35 de milioane de lei din bugetul de stat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md