The Jamestown: Pregătirea polițiștilor moldoveni de către turci se va focusa pe înăbușirea protestelor populare

by D M
Distribuiti mai departe...

Două dintre acordurile interstatale încheiate anul trecut între Chișinău și Ankara merită atenție deosebită. Unul dintre acestea se referă la cel din domeniul formării şi instruiri personalului din organele de drept – semnat de Ministrul Pavel Voicu. 

Pregătirea polițiștilor moldoveni se va focusa însă pe înbușirea protestelor populare. 

Despre aceasta se spune într-un articol al Fundației Jamestown, în care se subliniază că baza acordului semnat în acest sens la Ankara, a fost pusă încă în timpul vizitei lui Erdoğan la Chișinău. Atunci președintele turc a donat Ministerului de Interne două vehicule de intervenție împotriva protestelor. Blindatele sunt dotate cu tunuri de apă, conectate la un rezervor de până la 10 tone, dar dispun și de un rezervor de 60 de litri de gaze lacrimogene.

Întrebarea pe care probabil și-o pun mulți este: de ce i-ar trebui lui Dodon un asemenea “ajutor” în ajunul alegerilor prezidențiale?

Curios este însă și faptul că la conferința de presă precedată de vizita la Ankara, Dodon a evitat să se refere la acest acord și a preferat să vorbească în mare parte despre celelalte înțelegeri la care s-a ajuns. Este vorba despre acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere – semnat de Ministrul Pavel Voicu, și despre acordul interguvernamental în domeniul transportului internaţional combinat de mărfuri – semnat de Ministrul Anatol Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.