Disensiuni în garnitura guvernamentală ar fi făcut ca 14 ianuarie să nu fie decretată zi de doliul național, în memoria lui Ștefan Petrache

by D M
Distribuiti mai departe...

Disensiuni în garnitura guvernamentală ar fi făcut ca ziua de 14 ianuarie să nu fie decretată zi de doliul național, în memoria regretatului artist Ștefan Petrache, potrivit unor surse ale Independent.md. 

Mai exact, ministrul Culturii, Corneliu Popovici, nu ar fi făcut o solicitare către premier, așa cum prevede regulamentul, așa că acesta din urmă nu s-a adresat președintelui Igor Dodon.

Prin urmare nu e de mirare de ce ieri, șeful Guvernului, Ion Chicu a tras o bâlbă rușinoasă atunci a fost întrebat de o reporteriță de ce nu a făcut lucru.

“Noi o să fim foarte precauți la desemnări, decretări de zile naționale și tot așa mai departe. Nu comentez datele care au trecut. O să discutăm pe viitor când se întâmplă evenimente. Aceasta este poziția”, a spus scurt premierul, care a părut rușinat și oarecum, iritat.

După ce s-a aflat de trecerea la cele veșnice a regretatului artist Ștefan Petrache, autorităţile s-au limitat la semnarea doar a unui necrolog şi au transmis un comunicat de presă în care și-au exprimat condoleanţe în legătură cu decesul interpretului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.