(grafice) Persoanele LGBT și cele care trăiesc cu HIV/SIDA sunt cele mai stigmatizate în Moldova

O-moldoveanca-plecata-la-studii-in-SUA-povesteste-cum-sunt-acceptate-de-societatea-de-acolo-persoanele-LGBT-64413-1575280535

Persoanele LGBT, persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA și persoanele de etnie romă sunt cele mai discriminate categorii de cetățeni din Moldova. Cu toate acestea, în 2018 s-a remarcat o dinamică pozitivă în ceea ce ține de reducerea nivelului de discriminare în comparație cu anul 2015.

Aceste date au fost prezentate în raportul Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării cu privire la „Prevenirea și eliminarea discriminării în anul 2018”.

Persoanele de etnie rusă, persoanele care nu vorbesc limba de stat și persoanele fără cetățenie a Republicii Moldova se confruntă cel mai puțin cu noțiunea de discriminare.

În graficul de mai jos vedem că persoanele cu dizabilități, alte minorități religioase, dar și persoanele cu dizabilități mentale și intelectuale prezintă percepții pozitive în rândul populației în comparație cu categoriile de persoane menționate mai sus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente