image
Sursa foto: Jurnal TV

Imagini în EXCLUSIVITATE de la petrecerea cu iz prezidențial într-un restaurant din capitală; Cum a fugit Dodon de Jurnal TV

Socialiștii au dat ieri petrecere într-un local de lux din capitală. Într-o atmosferă de secretomanie maximă, zona a fost păzită de poliție și de agenții de securitate de la Serviciul Pază și Protecție de Stat, care au evitat să discute cu Jurnal TV, la fel ca și administrația și paza restaurantului.

Agentul de pază al restaurantului a spus că nu știe de ce echipajul de poliție se află pe teritoriul localului și că i-a permis să treacă pentru că „așa a vrut”. Întrebat ce face președintele aici, paznicul a spus că nu știe, iar la restul întrebărilor a răspuns că „nu poate da așa informații”. Mai mult, agentul de pază a îngrădit accesul echipei Jurnal TV către angajatul MAI.

La un moment dat, afară a ieșit directorul restaurantului care, la fel, a evitat să spună ce petrecere se dă în local, iar după minute în șir de discuții, bărbatul a spus că ar putea avea probleme dacă ar da astfel de informații. Nici el nu a permis accesul Jurnal TV pe teritoriu.

„Participanții la petrecere au fugit și ei de întrebările echipei Jurnal TV la plecare.

La un moment dat, socialistul Grigore Novac s-a apropiat de reporter, spunând că dacă jurnaliștii au întrebări pentru Dodon, trebuiau să i le adreseze ziua, când a avut loc Congresul PSRM. Novac s-a arătat mai mult decât dispus să răspundă la întrebări, ca apoi să devină clar că în acest timp escorta prezidențială, cu tot cu șeful statului, părăsea localul prin altă ieșire.

Astăzi Dodon fost întrebat despre petrecere, dacă a fost privată sau nu, din ce bani a fost finanțată și dacă nu constituie cumva un abuz faptul că a fost implicată poliția.

„După orele de lucru, eu încerc măcar o dată în săptămână să acord soției atenție și să merg undeva împreună cu ea. Ieri am mers împreună cu prima doamnă la invitația colegilor. Nu au fost abuzuri. Persoanele cu protecție tot timpul, indiferent unde merg... că vin la Jurnal TV la emisiune, că vin la Dumneavoastră la emisiune, de asemenea e blocat tot cartierul. Eu le spun „nu blocați, că n-o să poată să vină...” și ei încep să mă asculte în ultimul timp, după ce a trecut SPPS-ul în subordinea Președinției. De aceea, nu a fost absolut niciun abuz. A fost un eveniment organizat de către colegii din Partidul Socialiștilor. Nu văd nimic ieșit din comun. Eu pot să vă dau agenda când merg cu soția la restaurant, dacă doriți”, a răspuns Dodon.

Întrebat ce fel de ieșire cu soția a fost, odată ce au fost acolo și membri ai Guvernului, și membri ai PSRM, președintele și-a ieșit din fire. „Stimate domnule reprezentant mass-media, am fost ieri cu soția la un eveniment. Vă interesează, v-am răspuns! Mai sunt și alte întrebări?”.

Urmăriți deseară, la știrile de la 17:00 și 19:00, la Jurnal TV, un reportaj în exclusivitate despre petrecerea socialiștilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: