170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Oficialii au depus flori

Astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Tot astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii.

Foto: UNIMEDIA

În această zi, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii. Cu această ocazie vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și instituţiile din subordine: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Republican Muzical dramatic „B.P. Hașdeu”, Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”, Teatrul „Alexei Mateevici”, Biblioteca Națională a Moldovei, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Muzeul Național de Artă a Moldovei etc.

Mai mulți oficiali, printre care Zinaida Greceanîi, Igor Dodon, Corenliu Popovici, mai mulți deputați, au depus dis-de-dimineață flori la bustul marelui poet, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Depunere de flori / Sursa:Facebook
Depunere de flori / Sursa:mecc.gov.md

Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

S-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani, fiind al şaptelea din cei 11 copii ai căminarului Gheorge Eminovici, provenit dintr-o familie de ţărani români din nordul Moldovei şi al Ralucăi Eminovici, născută Juraşcu, fiică de stolnic din Joldeşti.


Pub