O delegaţie a Consiliului municipiului Bucureşti, în vizită la Chișinău. Consilierii locali români vor participa la ședința CMC

O delegaţia oficială a Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul Aurelian Bădulescu efectuează o vizită la Chișinău. Consilierii locali români au avut ieri o întrevedere cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, iar astăzi vor participa la ședința Consiliului Municipal, precum și la un spectacolul dedicat celei de-a 170-a aniversare de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Foto: chisinau.md

Vizita la Chişinău a reprezentanţilor din capitala României are loc în contextul desfăşurării unei şedinţe comune a Consiliilor celor două municipalități, în cadrul căreia va fi examinat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București, la 4 noiembrie 1999.

„În premieră, consilierii de pe ambele maluri ale Prutului şi-au dat întâlnire la Chişinău. Ne dorim ca această colaborare să continue prin realizarea multiplelor proiecte bilaterale cu Bucureştiul. Avem ce învăţa şi prelua de la colegii noștri români", a menţionat primarul general, Ion Ceban.

În această dimineață, administrația Primăriei Chişinău, alături de delegaţia din București, a depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu, pe Aleea Clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt".

Tot astăzi, oficialii de la Chişinău şi Bucureşti vor participa la un spectacolul dedicat celei de-a 170-a aniversare de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din capitală.


Pub