Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire între primăriile Chișinău și București, aprobat de consilieri

(update 11.20) Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999, a fost aprobat cu votul a 42 de consilieri, în cadrul ședinței extraordinare a CMC.

Foto: captura foto

(update 10.55) Aliona Mandatii, consilieră a fracțiunii Platforma DA: Sperăm să avem o colaborare nu doar la nivel de vorbe, în fapte mai mult. Avem o solicitare către viceprimarul de București Aurelian Bădulescu, să aducă scuze publice față de liderul nostru, Andrei Năstase, pentru declarațiile făcute la adresa acestuia în campania electorală din toamna anului trecut.

(update 10.45) Consilierul fracțiunii Șor din CMC, Valeriu Klimenko, a vorbit în limba rusă: Partidul Șor susține această idee, vom vota pentru acest acord, dar propunem să fie obligată Primăria să revină la semnarea unor astfel de acorduri cu Moscova, Kiev. Ele sunt, dar au fost suspendate, trebuie să le continuăm.

(update 10.35) Vasile Grădinaru, fracțiunea PAS: Vă salut și eu în calitate de președinte al fracțiunii PAS, mulțumim pentru ajutorul multidimensional, constant și sincer. Faceți acest lucru necătând la unele declarații tăioase ale unor politicieni la adresa României și rămâneți în continuare partenerul nostru nr. 1. E un pas mic, dar constant spre unire. Aș dori ca toate fracțiunile să voteze și să fie parte a acestei mici uniri, inclusiv PSRM, PD etc.

(update 10.30) Ion Ceban: Am definitivat câteva domenii importante pe care am vrea să ne concentrăm, în primul rând domeniul cultură și domeniul arhitectură și urbanism.

(update 10.25) Corneliu Pântea, consilier PUN: Salut prezența colegilor de la București și vreau să vă spun să vă simțiți ca acasă, pentru că sunteți acasă.

(update 10.20) Viceprimarul de București Aurelian Bădulescu: În numele Consiliului General al mun. București, permiteți-mi să vă adresez salutul și considerațiunea consiliului și al primarului mun. București pentru conlucrarea care este deja tradițională. Este o onoare pentru noi ca în această zi să fim la Chișinău, este o onoare că cetățenii sunt de acord cu continuarea bunelor practici. Sper să reușim să facem cât mai multe, astfel încât cetățenii mun. Chișinău să fie mulțumiți. Primăria mun. București este deschis pentru orice solicitare individuală a oricărui consilier, recomandăm și încurajăm relațiile interpersonale. De acum încolo ovm înainta prin comisiile de resort acțiunile care pot viza măsurile culturale. Sper ca odată cu terminarea campaniilor electorale să putem intra pe un circuit normal al relațiilor interinstituționale. Vă mulțumesc frumos, să ne ajute Dumnezeu.

În acest moment are loc ședința Consililului Municipal Chișinău. La întrunire participă 42 de consilieri din cei 51 aleși, precum și o delegaţie oficială a Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul Aurelian Bădulescu.

În cadrul şedinţei comune a reprezentanților celor două municipalități urmează a fi examinat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

Urmăriți live:


Pub