(surse) Dorel Musteață ar fi „nașul cel bătrân” al lui Mihai Murguleț, judecătorul care se plânge de presiuni la adresa sa

Surse din sistemul judecătoresc afirmă că președintele interimar al Consiliul Superior al Magistraturii Dorel Musteață ar fi „nașul cel bătrân”, adică nașul nașului lui Mihai Murguleț, judecătorul care acuză Judecătoria Chișinău de presiuni la adresa sa, după ce în iunie a semnalat ilegalități în sistemul judecătoresc.

Foto: mold-street.com

Dorel Musteață ar fi nașul lui Denis Guzun, judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău, care la rândul său ar fi nașul lui Mihai Murguleț. Denis Guzun face parte dintr-o familie de magistrați. Mama acestuia, Maria Guzun, este judecătoare la Curtea de Apel Chişinău de peste un deceniu, iar tatăl, Ion Guzun, este judecător la Curtea Supremă de Justiţie.

Contactat de UNIMEDIA, Dorel Musteață a declarat că nu are vreo relație de rudenie cu Mihai Murguleț și neagă că judecătorul ar fi protejat de instituția în cauză. „Nu este protejat categoric de mine. Sunt plângeri, toate sunt adresate de președintele judecătoriei, domnul Țurcanu. Sunt în stare de examinare”, a declarat Dorel Musteață. „E o chestie stranie, ieri o parte din colegi ne-au acuzat că nu-i luăm apărarea lui Murguleț, alții ne acuză că îi luîm apararea”.

Ieri, Asociația Judecătorilor „Vocea Justiției” a făcut un apel public în adresa Consiliului Superior al Magistraturii, dar și în adresa întregii societăți, despre presiuni ce ar fi fost comise față de judecătorul Mihai Murguleț.

Mihai Murguleț este judecătorul care anul trecut a semnalat mai multe ilegalități în sistemul judecătoresc, iar recent a declarat că s-ar întreprinde presiuni la adresa sa. Judecătoria Chișinău neagă acuzațiile și spune că declarațiile lui Murguleț sunt nefondate. Murguleț declara că ar fi fost agresat fizic în septembrie, însă vicepreședintele Judecătoriei Chișinău spune că accidentul a avut loc în Turcia, când Murguleț se afla la odihnă.

Pe de altă parte, Judecătoria Chișinău precizează că Murguleț a lipsit nemotivat de la locul de muncă pentru o perioadă de mai bine de două luni. Judecătoria a sesizat CSM, însă „acțiuni concrete referitor la absența nemotivată” nu au fost întreprinse. Instituția mai declară că există numeroase plângeri, parvenite de la justițiabili și organe publice, referitoare la activitatea lui Mihai Murguleț.


Pub