Peste 130 de morți în Afganistan și Pakistan, în urma intemperiilor

Ninsorile, ploile şi inundaţiile au făcut cel puţin 132 de morţi în Pakistan şi Afganistan în ultimele două săptămâni, au declarat oficiali din cele două ţări.

Foto: STR

Cel puţin 93 de persoane au murit şi alte 76 au fost rănite în Pakistan, unde au fost de asemenea semnalate persoane dispărute, în timp ce în Afganistan peste 39 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 60 au fost rănite, potrivit surselor citate, transmite Agerpres.

Kashmirul pakistanez a fost cea mai afectată regiune, cu 62 de morţi şi 53 de răniţi în ultimele zile, potrivit Autorităţii locale de gestionare a catastrofelor.

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi zece au fost date dispărute în Valea Neelum, unde s-a produs o avalanşă din cauza ninsorilor abundente, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Catastrofelor (NDMA).

În Valea Neelum, avalanşele au distrus sau afectat peste 150 de case şi magazine, potrivit unui responsabil local.

Zăpada şi ploaia au provocat de asemenea moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 23 în sud-vestul Balochistan, a declarat Agenţia de gestionare a catastrofelor din această provincie.

Forţe paramilitare au fost mobilizate pentru a salva sute de turişti blocaţi în districtul Kan Mehtarzai, a declarat Imran Zarkon, şeful acestei autorităţi provinciale.


Pub