Maia Sandu: Cu o zi înainte de votarea Guvernului, Dodon discuta cu Plahotniuc cum să împartă puterea, iar a doua zi tremura ca varga

Lidera PAS, Maia Sandu, susține că Igor Dodon greșește atunci când își asumă toate meritele, atunci când în perioada 7 - 9 iunie 2019 a fost formată coaliția PSRM - ACUM, care ulterior a dus la demisia Guvernului Filip și plecarea lui Vlad Plahotniuc din Republica Moldova.

Foto: captură video

„Igor Dodon are memorie scurtă. Pentru că pe 7 iunie 2019, cu o zi înainte să se voteze în Parlament Guvernul, Igor Dodon negocia cu Plahotniuc cum să împartă puterea, iar a doua zi era în Parlament și tremura ca varga. Acum el declară că a avut curajul să facă ceva - nu, el a încercat să intre într-o tranzacție cu Plahotniuc”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a declarat de mai multe ori că „fără deciziile lui, astăzi, fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc ar fi controlat în continuare toată țara, iar PAS și PPDA nu ar fi ajuns la guvernare”.

Totodată, după plecarea lui Plahotniuc din țară și demisia Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, Igor Dodon susține că se simte „ca fiind în cel mai puternic parteneriat”.

Pe de altă parte, la 11 iunie, după schimbarea puterii la Chișinău, Igor Dodon spunea că se oferă 1 milion de dolari, unor bandiți, pentru ca acesta să fie lichidat fizic.

„Avem mai mulți agenți de informare din mai multe cercuri. Se oferă 1 milion de dolari unor bandiți pentru ca să fiu lichidat fizic. Este o informație pe care am adresat-o oficial Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat. În cazul în care se întâmplă ceva, Vladimir Gheorghevici Plahotniuc răspunde pentru aceasta”, spunea Igor Dodon la data de 11 iunie 2019.


Pub