Un student din Chișinău a inventat o proteză electronică pentru mâini
IT şi Ştiinţă 15 ianuarie 2020, 21:42 | 4224

Un student din Chisinau a inventat un brat robotizat, care reactioneaza la contractiile muschilor, dirijate de puterea gandului. Degetele pot tine diverse obiecte! Prin inventia sa, tanarul isi propune sa-i ajute pe oamenii, care din nefericire au ramas fara maini, dar ar vrea sa aiba o viata normala.

Vladislav Kovalskii va absolvi în acest an Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la Universitatea Tehnică din Moldova. Invenția lui, brațul robotizat, este dirijat de o brățară specială, care reacționează la contracțiile mușchilor.

Sunt cinci motoare, care ajută la mișcarea fiecărui deget în parte. Acest lucru se întâmplă însă dacă persoana care va purta proteză, se va concentra asupra mișcării degetelor.

Brațul robotizat a fost scos la o imprimantă 3D și este, deocamdată, un prototip. Tânărul urmează să-l doteze cu un acumulator, pentru ca brațul artificial să funcționeze de sine stătător, fără a fi conectat la priză.

Pentru a-și desăvârși invenția, are nevoie de încă multe cunoștințe, ne-a spus Veaceslav Kovalskii, care se gândește să le obțină într-o altă țară.

Pentru invenția sa, tânărul a primit medalia de aur la un concurs al inventatorilor, organizat anul trecut de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală. 

Opinia ta contează. Comentează!