Ştiri

Sursa imaginii: sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

15 Ian. 2020 / 16:52

Concluziile FMI privind reformele în sectorul financiar

Guvernul Republicii Moldova înregistrează progrese semnificative pe agenda de reforme în sectorul financiar. Este concluzia dintr-un document al Fondului Monetar Internaţional (FMI), privind inflaţia şi solicitarea de refacere a accesului la creditare, relatează Mesager.

Experţii consideră că angajamentul Cabinetului Chicu de a îmbunătăţi guvernarea şi combaterea corupţiei este binevenit şi esenţial pentru stimularea creşterii economice pe termen lung. Progresul pentru lichidarea blocajelor structurale - reducerea intermedierii bancare, promovarea unui mediu favorabil afacerilor şi transparenţa politicilor energetice - poate stimula potenţialul de creştere a veniturilor.

Potrivit FMI, politica monetară ar trebui să continue să se concentreze pe menţinerea stabilităţii preţurilor.

În acelaşi timp, analiza experţilor FMI arată că recuperarea activelor furate din frauda bancară a fost lentă. Potrivit acestora, la sfârşitul lunii martie 2019, valoarea totală a activelor şi confiscarea bunurilor persoanelor condamnate a fost semnificativ sub valoarea cauzelor penale în curs de investigare: 3,1 miliarde de lei faţă de 8,7 miliarde de lei.

Comentarii