11:26:08 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Andrei Năstase NU o va susține în niciun caz pe Maia Sandu la PREZIDENȚIALE. De ce este SUPĂRAT liderul PPDA

Politică 15.01.2020 12:01 Vizualizări3091 Autor: Ziarul National
VIDEO // Andrei Năstase NU o va susține în niciun caz pe Maia Sandu la PREZIDENȚIALE. De ce este SUPĂRAT liderul PPDA


Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) nu va susține candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din anul 2020, fiindcă cea mai bună soluție este „înaintarea unui candidat comun apartinic”. În cazul în care forțele politice democratice, dar și cele civice nu vor da curs apelului Platformei „DA” de a sprijini un candidat apartinic, atunci PPDA va avea propriu candidat la prezidențiale, a declarat astăzi liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Liderul PPDA s-a arătat deranjat, când a fost întrebat dacă formațiunea sa o va sprijini pe Maia Sandu la prezidențiale. „Stimată doamnă, PPDA este un partid care a făcut tot ce-i stă în puteri ca forțele politice din R. Moldova să fie unite. Am demonstrat asta în 2016, atunci când nimic nu recomanda acest lucru. M-am retras din cursă”, a amintit Năstase.

CITIȚI și Litvinenco îi răspunde lui Năstase, care vrea candidat APOLITIC la prezidențiale: „PAS va sprijini un candidat integru, creditat cu cele mai mari șanse de cetățenii țării pentru a-l învinge pe Dodon”

Politicianul a mai adăugat că datorită PPDA a apărut Blocul „ACUM”, iar ulterior partenerii din PAS au ales să se despartă de Platforma „DA” în Parlamentul R. Moldova și în Consiliul Municipal Chișinău.

„Datorită în exclusivitate Platformei „DA” am avut mai apoi un Bloc „ACUM”, repet datorită PPDA, care și de această dată a făcut concesii, compromisuri în interesul public pentru a oferi R. Moldova o alternativă puternică. Am continuat aceleași demersuri și în Parlamentul R. Moldova - am insistat să avem un singur grup al forțelor politice reformatoare. Aceleași demersuri le-am continuat și în CMC, când am insistat pe unitate. Așa procedăm și de această dată, când am venit cu un apel către toate forțele politice democratice”, a punctat Năstase.

Astfel, în cazul în care partidele democratice și cele civice nu vor da curs apelului PPDA de a susține un candidat apartinic, atunci formațiunea lui Andrei Năstase va înainta propriul candidat la prezidențialele de anul acesta. „PPDA are capacitate să vină cu propriul candidat”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md