00:34:21 17.04.2024
Stiri

Guvernul DESFIINȚEAZĂ o instituție de stat în care șeful încasa câte 70 de mii de lei lunar

Economie 15.01.2020 15:35 Vizualizări3001 Autor: Ziarul National
Guvernul DESFIINȚEAZĂ o instituție de stat în care șeful încasa câte 70 de mii de lei lunar


Centrul de Implementare a Reformelor, creat de Guvernul Filip la începutul anului 2017, va fi lichidat, iar angajații acesteia - disponibilizați.

O hotărâre de Guvern aprobată astăzi arată că instituția va fi dizolvată în decurs de o lună, iar bunurile acesteia vor trece la Cancelaria de Stat.

Liliana Iaconi, secretarul general al Guvernului, a declarat astăzi că acest centru „și-a atins obiectivele” pentru care a fost constituit, iar angajații au avut contracte de muncă încheiate până la 31 decembrie 2019.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a propus să se facă o evaluare a activității acestui centru în care erau „plătite salarii mari”, dar s-au „făcut gafe”.

Și premierul Ion Chicu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, a recunoscut că această instituție era „un apendice la Cancelaria de Stat”, dar este de părere că a avut o contribuție bună la reforma administrației publice.

Centrul de Implementare a Reformelor a fost creat pentru a ajuta Guvernul în reforma administrației publice, iar șeful acestuia, Iurie Ciocan, încasa un salariu de câte aproape 70 de mii de lei lunar. În primul an, instituția a avut un buget de aproape șase milioane de lei.

Amintim că, în iunie 2019, fostul premier Maia Sandu i-a solicitat explicații lui Ciocan vizavi de salariul pe care îl încasa, fiind angajat la stat, mai ales că reforma pentru care fusese angajat se încheiase încă în 2017.

CITIȚI și Dezvălurilie Maiei Sandu: Funcționarul din R. Moldova cu 70 de mii de lei pe LUNĂ, responsabil de o reformă care s-a încheiat în 2017

În replică, Ciocan, care a plecat la scurt timp din această funcție, spunea că bugetul public a „economisit bani”, datorită soluțiilor de optimizare a resurselor de stat, oferite de instituția pe care a condus-o.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md