Decizii la Guvern: Centrul de Implementare a Reformelor va fi lichidat

Anticoruptie.md
15/01/2020

Centrul de implementare a Reformelor, fondat în 2017 de către fosta guvernare a PDM, urmează a fi lichidat, iar angajații disponibilizați, pe motiv că statul nu mai are nevoie de instituția respectivă. O decizie în acest sens a fost luată miercuri de către Executiv. În continuare, de implementarea reformelor se va ocupa Cancelaria de Stat.

Premierul Ion Chicu a dat asigurări în cadrul ședinței Guvernului, că lichidarea Centrului nu va împiedica implementarea reformelor în instituțiile statului. Executivul a pus în sarcina Cancelariei de Stat de a institui în termen de 30 de zile o comisie de lichidare a instituției și de preluare a bunurilor.

Amintim că statul a alocat resurse bugetare de peste șase milioane de lei pentru activitatea Centrului de Implementare a Reformelor. Problema lichidării Centrului a fost pusă în discuție încă în iunie 2019, după retragerea Partidului Democrat de la Guvernare. Mai mult, în iunie 2019, fosta prim-ministră Maia Sandu i-a cerut explicații șefului Centrului, Iurie Ciocan, pentru că acesta ridica nejustificat un salariu lunar de 70 de mii de lei. În replică, Ciocan și-a argumentat salariul prin faptul că statul ar fi economisit milioane de lei datorită reformelor implementate la sugestia Centrului pe care l-a condus.

Anticoruptie.md
15/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii