/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Majorarea prețurilor la produse, în atenția Guvernului. Dodon cere să fie implementat un mecanism de verificare încercat acum zece ani

missing
15 ianuarie 2020, ora 10:32

Guvernul va implementa un mecanism de verificare a prețurilor afișate de agenții economici la produse, în special cele sociale. O solicitare în acest sens a venit de la președintele Igor Dodon, care a declarat că asemenea acțiuni au fost realizate cu succes cu zece ani în urmă, în perioada în care Zinaida Greceanîi era șefă a Guvernului.

„Rog prim-ministrul să se revină la acel mecanism pe care noi l-am implementat fiind în blocul economic al Guvernului Greceanîi,  când se făcea o analiză a dinamicii săptămânale a prețurilor pe toate tipurile de produse din R. Moldova, dar cu accentul pe produsele sociale”, a cerut Dodon.

Premierul Ion Chicu a fost de acord cu inițiativa, dar a amintit că prețurile le formează agenții economici și Guvernul nu poate interveni prea mult.

„Este important ca toți să înțeleagă acest lucru, inclusiv cei care au venit și au promis că o să consolideze economia de piață. Important este ca Consiliul Concurenței să nu admită înțelegeri de cartel, dar prețurile le stabilesc agenții economici”, a precizat premierul.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram