/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Patru inițiative noi pe care le anunță Dodon pentru 2020. Cere Guvernului să lanseze programe naționale

missing
15 ianuarie 2020, ora 10:40

Președintele Igor Dodon susține că localitățile rurale au nevoie de mai multe proiecte de dezvoltare, iar Guvernul va încerca să găsească soluții în anul curent și să lanseze mai multe programe naționale.

Șeful statului a enumerat patru inițiative pe care va insista în 2020:

1.Aprovizionarea cu apă. „Este o problemă majoră în localitățile R. Moldova. Sunt deja câteva inițiative pe raionul Hâncești și Fălești unde sunt probleme mai mari, dar trebuie să fie un program național”

2.Iluminarea satelor. „Nu lăsăm această problemă doar la dispoziția primarilor. Fără suportul Guvernului nu rezolvăm. Trebuie să fie o abordare sistemică. Câteva sute de sate cred că ar putea să fie iluminate până în vară”.

3. Salubrizarea localităților și lichidarea gunoiștilor neautorizate. „Este o problemă majoră ecologică”.

4.Finalizarea gazificării. „Din câte cunosc, este o proporție de 80-85% de localități unde gazificarea s-a finalizat. Vom propune operatorului „Moldovagaz” să fie dus procesul la capăt și în restul localităților”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram