Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 va fi dotat cu ultrasonograf nou, din bani oferiți de Japonia

IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 urmează să procure un ultrasonograf nou, din grantul în valoare de 57 240 de dolari, oferiți de către Ambasada Japoniei la Chișinău.

Foto: Medical News Today

Anual în cadrul instituției se efectuează aproximativ 7 mii de investigații ultrasonografice, ce permit stabilirea diagnosticului rapid și corect, inclusiv identificarea afecțiunilor somatice asociate, malformațiilor congenitale, care necesită abordare complexă, multidisciplinară.

În cadrul IMSP SCMC nr.1 anual primesc asistență consultativ-diagnostică/tratament circa 10 000 de copii din municipiul Chișinău și din țară. Majoritatea (cca 85%) se internează, având indicații pentru asistența medicală în staționar, fiind copii de vârstă fragedă, inclusiv sugari cu afecțiuni respiratorii acute și boală diareică acută în stare gravă sau foarte gravă. Acesta fiind contigentul cel mai vulnerabil din punct de vedere medical.

Grantul oferit de Japonia face parte din Proiectului pentru securitate umană Kusanone, care se implementează în Republica Moldova din anul 2008. pPână în prezent au fost finanțate 64 proiecte în valoare totală de 5.3 milioane de dolari, din care peste 70% în domeniul sănătății.


Pub