Cele opt voliere pentru întreținerea câinilor fără stăpân urmează să fie gata într-o lună
Social 14 ianuarie 2020, 15:57 | 1099

Câinii vagabonzi vor fi prinși și concentrați ulterior în opt voliere, care vor fi amenajate într-o lună pe un teren din strada Uzinelor din Chișinău. Capacitatea acestora va fi de 350-450 de câini, deși numărul maidanezilor din oraș este mai mare. ”De vină sunt cei, care își abandonează patrupezii”, declară cu oamenii cu amărăciune.

La ședința operativă de la Primărie, directorul întreprinderii ”Autosalubritate” Eugeniu Axentiev a precizat că lucrările de terasament pe terenul din strada Uzinelor au început în ziua de 16 decembrie. Urmează betonarea și instalarea cuștilor din lemn.

Potrivit lui Axentiev, se atestă o creștere a numărului de cereri din partea cetățenilor, în care se plâng pe maidanezi. În prezent sunt în jur de 60 de adrese unde urmează să se intervină, câinii fără stăpân să fie prinși și sterilizați.

Chișinăuienii spun că vinovați totuși sunt oamenii, care abandonează patrupezii.

Problema maidanezilor rămâne un subiect de actualitate. Zecile de plângeri în adresa instituțiilor competente nu dau rezultate, în timp ce numărul maidanezilor este în continuă creștere. 

Opinia ta contează. Comentează!