Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

14 Ian. 2020 / 12:24

Peste 13 mii de contracte de locaţiune, înregistrate în 2019

Peste 13 mii de contracte de dare în locaţiune, chirie sau arendă a bunurilor imobile au fost înregistrate la Direcţiile deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate, pe parcursul anului 2019. În consecinţă, la buget au fost încasate venituri în sumă de 22,7 milioane lei, depăşind cu 6,3 milioane lei veniturile încasate în perioada similară a anului 2018, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la IPN.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, inspectorii fiscali au efectuat controale la peste 600 de persoane fizice ce dau în locaţiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget peste 715 mii de lei plăţi de bază, penalităţi – peste 37 de mii de lei şi amenzi de circa 106 mii de lei.

Persoanele care oferă în chirie bunuri imobiliare sunt îndemnate să se conformeze legislaţiei fiscale şi să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obţinute. Suma se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se poate face în orice bancă comercială sau oficiu poştal al Republicii Moldova.

Comentarii