13:21:56 19.04.2024
Stiri

Andrei Năstase NU vrea să se mai retragă în favoarea Maiei Sandu și insistă pentru un CANDIDAT APARTINIC comun la alegerile prezidențiale din 2020

Politică 14.01.2020 09:54 Vizualizări4712 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase NU vrea să se mai retragă în favoarea Maiei Sandu și insistă pentru un CANDIDAT APARTINIC comun la alegerile prezidențiale din 2020 Captură


Liderul PPDA, Andrei Năstase, insistă că partidele proeuropene, antioligarhice, democratice și reformatoare ar trebui să înainteze un candidat comun la alegerile prezidențiale din acest an. Eventualul candidat trebuie să fie apartinic, subliniază Năstase într-un apel public lansat astăzi.

„Situaţia politică gravă creată în R. Moldova ne cere o abordare extrem de serioasă și responsabilă a proceselor electorale, prin care să demonstrăm prin faptă că interesele ţării sunt mai presus decât interesele de partid sau personale. În această ordine de idei, reamintim că Platforma „DA” şi liderul acesteia, Andrei Năstase, contrar intereselor propriului partid și personale, au demonstrat în repetate rânduri maturitate politică şi dorinţă veritabilă de consolidare a forţelor antioligarhice, democratice, reformatoare”, se arată în apelul PPDA.

În opinia lui Năstase, situaţia politică s-a agravat considerabil după ce Igor Dodon „a preluat puterea prin minciună şi trădare și împinge ţara în zona turbulenţelor sociale şi a izolării internaţionale”.

„Astăzi, necesitatea unității forţelor democratice în fața unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016, când, deși nimic nu recomanda acest lucru, Platforma „DA”, în interes public, a renunţat la propriul candidat în alegerile prezidenţiale. Astăzi suntem în aceeaşi situaţie, iar pentru a reuși este nevoie stringentă de a ne consolida eforturile din nou, dar nu în interesul unui singur partid, ci al întregii republici şi al viitorului nostru european. De aceea, Platforma „Demnitate şi Adevăr” face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din R. Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic”, a precizat acesta.

În opinia lui Năstase, reprezentanții partidelor proeuropene au șansa să demonstreze că le pasă de R. Moldova. „Astfel, vom demonstra cu toţii că ne pasă cu adevărat de ţara noastră, că suntem capabili să renunţăm la propriile orgolii politice de partid, că promisiunile făcute cetăţenilor nu sunt de ordin exclusiv electoral, ci au ca reper dorinţa sinceră, nealterată de veleităţi personale, de a elibera R. Moldova de povara captivităţii instituţiilor de către un singur individ, de a eradica pericolul aservirii ţării intereselor străine şi riscurile enorme pentru securitatea R. Moldova, de a edifica un stat de drept şi a crea condiţii normale de trai pentru fiecare cetăţean al ţării noastre”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md