17:03:49 23.04.2024
Stiri

TRAGEDIE // Un tânăr de 23 de ani, împușcat MORTAL de un carabinier, la Bălți, venit să-i ia apărarea unui nepot de-al său

Social 14.01.2020 09:55 Vizualizări1889 Autor: Ziarul National
TRAGEDIE // Un tânăr de 23 de ani, împușcat MORTAL de un carabinier, la Bălți, venit să-i ia apărarea unui nepot de-al său Deschide


Un tânăr de 23 de ani a murit în drum spre spital, după ce a fost împușcat de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, într-o încăierare. Tragedia a avut loc noaptea trecută, după ora 23.00, în localitatea Elizavetovca din municipiul Bălți.

Inspectoratul General de Carabinieri a confirmat, pentru deschide.md, că cel care a apăsat pe trăgaci este un căpitan din cadrul Unității Militare 1003, dar menționează că angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, arma personală fiind deținută legal.

Sursa precizează că tragedia a avut loc după ce sora militarului l-a sunat și i-a spus că fiul ei în vârstă de 16 ani a fost bătut de către alți tineri în timp ce umbla cu uratul prin Elizavetovca.

Militarul, împreună cu soția sa și alte două rude, au mers la fața locului, unde ar fi fost atacate de mai multe persoane care aveau bâte și obiecte de fier în mâini, iar el a scos pistolul persoanl de model „Baikal” și a vrut să tragă un foc de avertizare în aer, însă cineva l-ar fi împins din spate și arma a fost îndreptată în direcția presupușilor agresori.

Căpitanul le-ar fi declarat polițiștilor că, după ce a fost efectuată împușcătura din pistolul personal, a văzut cum un tânăr s-a prăbușit la pământ. Pistolarul a încercat să-i acorde primul ajutor medical, iar ulterior tânărul rănit a fost preluat de o ambulanță, însă din nefericire s-a stins în drum spre spital.

Alți martori oculari susțin, însă, că nimeni nu l-a atacat pe militar, iar el ar fi scos pistolul fără somație și a tras în direcția tinerilor. Totodată, aceștia le-ar mai fi spus polițiștilor că nepotul militarului a fost agresat de către tinerii din localitate, după ce s-ar fi adresat la ei după porecle, nu după nume.

Militarul a fost reținut pentru 72 de ore, iar polițiștii din Bălți au pornit un dosar penal.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md