19:29:16 23.04.2024
Stiri

Sancțiunile SUA pentru Plahotniuc, un „semnal așteptat” de președintele Igor Dodon: „Exemplul său ar trebui să fie de învățătură pentru alții”

Politică 14.01.2020 10:20 Vizualizări1643 Autor: Ziarul National
Sancțiunile SUA pentru Plahotniuc, un „semnal așteptat” de președintele Igor Dodon: „Exemplul său ar trebui să fie de învățătură pentru alții” Noi


Președintele Igor Dodon mulțumește americanilor pentru că i-au impus sancțiuni oligarhului Vlad Plahotniuc, care nu va mai putea obține vize, la fel ca și membrii familiei sale, pentru SUA.

Într-un comentariu pentru agenția „TASS” de la Moscova, Dodon a amintit că autoritățile de la Chișinău s-ar adresat cu această rugăminte către reprezentanții SUA de mai multe ori.

„Sancțiunile aplicate în privința oligarhului care a fugit din țară reprezintă un semnal pozitiv și așteptat din partea partenerilor noștri occidentali, fapt pentru care le mulțumim”, a spus Dodon.

Șeful statului a ținut să amintească faptul că și Rusia l-a anunțat în căutare internațională pe Plahotniuc.

„Plahotniuc nu este primul care a capturat statul, implicându-se în jocuri geopolitice. (...) Exemplul lui ar trebui să fie de învățătură pentru alții”, a afirmat Dodon.

Amintim că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a fugit din R. Moldova în iunie 2019, nu va mai putea obține vize de intrare în SUA din partea autorităților americane, la fel ca și rudele sale de gradul I - soția Oxana Childescu, fiul său, Timofei Plahotniuc, dar și celălat fiu minor.

Sancțiunea a fost anunțată ieri, pe 13 ianuarie, de către Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Acțiunea de astăzi trimite un puternic semnal că Statele Unite nu tolerează corupția și se solidarizează cu poporul Republicii Moldova în lupta contra acesteia”, se arată în documentul semnat de secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md