08:03:31 29.03.2024
Stiri

Stoianoglo, despre beneficiarii JAFULUI bancar: „Transferul banilor pe contul cuiva nu înseamnă că acești oameni sunt beneficiari”

Economie 14.01.2020 14:37 Vizualizări2278 Autor: Ziarul National
Stoianoglo, despre beneficiarii JAFULUI bancar: „Transferul banilor pe contul cuiva nu înseamnă că acești oameni sunt beneficiari”


Beneficiarii fraudei bancare urmează a fi stabiliți în cadrul urmăririi penale și numai prin dovezi dobândite legal, susține procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo.

Șeful Procuraturii Generale afirmă că declarațiile sale anterioare vizavi de faptul că nu a găsit în raportul „Kroll 2” lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare „au fost tălmăcite eronat”.

CITIȚI și DOC // Cum a fost pregătită operațiunea și cum a fost sustras MILIARDUL din sistemul bancar al R. Moldova? Slusari: „Beneficiari au fost grupările Plahotniuc, Șor și Filat”

„Transferul banilor la contul cuiva nu înseamnă că acești oameni sunt beneficiari. Acestea sunt lucruri diferite. Beneficiarii pot fi stabiliți numai prin intermediul urmăririi penale și prin dovezi dobândite în mod legal. Asta trebuie să cunoască toată lumea”, a declarat astăzi Stoianoglo.

CITIȚI și DOC // Nume noi din LISTA FINALĂ a raportului Kroll II: „În noaptea de Revelion, „moșul” a fost foarte generos cu mine – mi-a trimis mai multe copii din lista finală a beneficiarilor din raportul Kroll II”. Printre aceștia - fiica unui fost judecător

Procurorul general nu a spus exact dacă listele cu beneficiarii jafului bancar din raportul „Kroll 2” au ajuns la el, fiind trimise luni de către vicepreședintele Alexandru Slusari, în baza unei solicitări a lui Stoianoglo.

CITIȚI și Slusari îl anunță pe procurorul Stoianoglo că „luni, la prima oră” îi va expedia lista din raportul Kroll cu beneficiarii jafului bancar: „Situația este mai mult decât ridicolă”

„Noi am avut discuții cu domnul Slusari, dânsul a promis că va trimite listele. Trebuie să știți că aceste liste sunt secret de stat și trebuie o procedură specială”, a adăugat procurorul general.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md