Usatîi: Decizia americanilor legată de Plahotniuc a fost un gest al SUA pentru poporul RM și nu este meritul vreunui politician din Moldova

by D M
Distribuiti mai departe...

“Decizia americanilor legată de Plahotniuc a fost un gest al SUA pentru poporul RM și nu este meritul vreunui politician din Moldova. Declarației Departamentului de Stat American, în privința lui Plahotniuc, s-au alăturat aproape toate statele civilizate, iar în curând se vor alinia și alte țări. El are două pașapoarte bune, cel al RM și al României. În SUA, avocatul său poate ataca în instanță decizia luată în privința lui, dar Plahotniuc nu va putea sta acolo până la ședința de judecată. El nu are unde să meargă. Statele civilizate nu-l vor primi. N-o să-l primească Marea Britanie și nici alte țări din UE. De aceea, o să meargă în România, pentru că este cetățean al acestei țări”, a spus Usatîi.

El a mai adăugat că Plahotniuc nu se grăbește să revină în Moldova, lucru pe care, de altfel, nici Dodon nu și-l dorește.

“Dodon și alți politicieni nu vor ca Plahotniuc să revină, chiar dacă riscă să fie încătușat, pentru că acesta își va scoate toate armele, iar Moldova “își va ieși din minți”. Dacă Filat spunea că dacă va începe să vorbească va exploda totul în aer, atunci Plahotniuc îi va îneca pe toți, chiar și cei care i-au fost parteneri, inclusiv Dodon”, a mai spus Usatîi și i-a făcut o recomandare politicianului.

“Eu îi recomand să revină acasă, unde va fi reținut la frontieră, dus la Penitenciarul 13. Nu are de ce să se teamă pentru că în pușcării nu mai riscă nimeni să fie ucis sau schilodit, așa cum se întâmpla pe vremea în care guverna el această țară. Trebuie să-i asigurăm securitatea lui Plahotniuc, pentru ca el să poată întoarce banii furați”, a adăugat Usatîi.

Онлайн про персону нон грата Плахотнюка и не только.

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Вторник, 14 января 2020 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...