Interpol Bucureşti: Fostul deputat Constantin Țuțu este în România din luna august

tutu

Fostul deputat PDM Constantin Țuțu este în România. Anunțul a fost făcut de CNA după ce a primit un răspuns de la BNC Interpol Bucureşti. Conform datelor prezentate, Țuțu a intrat în România în data de 29 august prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos.

„Potrivit răspunsului, acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România. De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior. În răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în atare cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor române recunoaşterea şi punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale.”, scrie în comunicatul CNA.

Amintim că fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova Constantin Țuțu a fost anunțat la data de 27 septembrie, la solicitarea Centrului Internațional Anticorupție, în căutare internațională. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300 de mii de lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la șapte ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente