Volvo şi Mercedes-Benz ar putea lansa în comun minim un motor cu ardere internă

Producătorul auto german Daimler și suedezii de la Volvo Cars, a căror proprietari sunt cei de la Geely, au în vedere o cooperare pentru a reduce costurile dezvoltării motoarelor cu ardere internă.

Săptămânalul Automobilwoche face referire la declaraţia unui manager Volvo, fără a da nume, spunând că au fost discuții inițiale cu Daimler în acest sens, dar că nu există încă planuri concrete, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei suedeze a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre proiecte ferme, deși nu le exclude.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al Daimler a declarat că cooperarea companiei cu Geely, care deține o cotă de 9.7% din acţiunile concernului german, s-a dezvoltat într-un mod pozitiv, dar a refuzat să comenteze în continuare.

FOTO: caricos.com

Tarifele globale, accelerate de un război comercial între China și Statele Unite, precum și cerințele de investiții mai mari pentru vehicule electrice și autonome, obligă producătorii de automobile să caute noi modalități de a reduce și a împărți costurile. O astfel de idee a fost deja aplicată de BMW şi Toyota în cazul noilor BMW Z4 şi Toyota Supra, de exemplu.

În octombrie, Volvo a declarat că își va combina activele de dezvoltare şi fabricație a unităţilor de propulsie cu cele ale Geely, creând o subdiviziune care să furnizeze produse tuturor mărcilor in-house, şi, de asemenea, potențial altor companii – motoare cu combustie şi motorizări hibride de nouă generaţie.

Automobilwoche scrie că această nouă divizie va începe să funcționeze până la sfârșitul lunii martie, ceea ce ar putea fi un posibil punct de plecare pentru cooperarea cu Daimler, în timp ce un alt pas ar putea fi un parteneriat pentru dezvoltarea trenurilor de rulare electrice.

Ultima lor suflare? Daimler AG a făcut o pauză în dezvoltarea de noi motoare cu ardere internă

Geely și Daimler au spus că intenționează să construiască următoarea generație de mașini electrice smart în China printr-o nouă companie de tip joint venture, iar mai nou au anunţat că au o colaborare într-un serviciu premium de ride-hailing numit StarRides, care oferă servicii de închiriere a maşinilor Mercedes-Benz.

Deocamdată serviciul se adresează oamenilor de afaceri înstăriți: până la sfârșitul lunii decembrie din 2019, în parcul de maşini lansat în oraşul Hangzhou, care găzduieşte sediul central Geely, trebuiau să fie minim 100 de mașini Mercedes-Benz – sedanuri cu ampatament alungit E şi S-Class, precum și microbuze V-Class. Mașinile pot fi închiriate şi cu șoferi personali care cunosc limbile engleză şi chineză.

Amintim că Geely a cumpărat Volvo Cars în 2010 de la Ford Motor Co, permițând mărcii suedeze să-şi desfăşoare activitatea fără limite şi să aibă acces la mai multe resurse. Dar, în ultimii ani, cooperarea dintre cele două mărci s-a aprofundat. Volvo furnizează deja motoare unor vehicule marca Geely, distribuind cel mai activ tehnologiile prin intermediul mărcii Lynk & CO. Ambele companii împărtășesc și dezvoltă platforme de vehicule comune.

Vezi şi:

(video) Premieră: Noul Geely Icon – crossover global pe platformă BMA, făcută în colaborare cu Volvo

https://autoblog.md/chinezii-de-la-geely-vor-o-alianta-mercedes-benz-volvo-ce-reactii-a-starnit-ideea/

Producătorul auto care vine în Europa cu maşini pe care nu le vei putea cumpăra

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/