Premieră: Noile Audi SQ7 facelift şi Audi SQ8 devin disponibile şi cu motoare pe benzină

Noile Audi SQ7 facelift şi Audi SQ8 devin disponibile în premieră şi cu motoare pe benzină, însă astfel de maşini se vor găsi doar pe o singură piaţă – SUA!

În Europa oferta acestor modele va rămâne cu un V8 TDI de 4.0 litri (435 CP/900 Nm), care are în dotare o pereche de turbo compresoare, un compresor acţionat electric şi un demaror-generator pentru a fi parte dintr-un sistem de propulsie mild hybrid.

Noul Audi SQ7 din gama anului 2020 va servi ca prima variantă de performanță a SUV-ului nou-actualizat cu trei rânduri de scaune, în timp ce noul Audi SQ8 îşi va ocupa poziţia între Audi Q8-ul obişnuit și primul SUV RS de pe piaţa locală – noul RS Q8.

Atât SQ7, cât și SQ8 sunt echipate cu un motor V8 TFSI de 4.0 litri, cu două turbo compresoare, capabil să genereze 507 cai putere și 770 Nm de cuplu, pe care îl transmite spre toate cele patru roţi printr-o transmisie Tiptronic cu opt trepte și printr-un sistem de tracţiune integrală quattro standard.

Propulsorul le permite ambelor modele să facă 0-97 de km/h în doar 4.3 secunde (pentru comparaţie versiunile diesel fac 0-100 în câte 4.8 secunde), în timp ce viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Manevrabilitatea acestor SUV-uri sport va fi asigurată de un diferențial sport quattro (opţional), care amplifică capacitățile divizării cuplului față-spate printr-un diferenţial standard Torsen (40:60), putând livra până la 80% din puterea vehiculelor pe puntea spate. În plus, tot acest diferenţial opţional este capabil să distribuie cuplul la necesitate între roţile spate pentru a ajuta la o mai bună manipulare.

Spre deosebire de versiunile euro diesel, maşinile cu benzinare vor avea standard şi un sistem de roţi directoare spate, acestea putând întoarce în diferite direcţii până la un unghi de 5 grade. Încă o opţiune sunt stabilizatoarele electromecanice anti ruliu.

Noile SQ7 și SQ8 sunt diferențiate cu elemente de design Alu-optic sau Black-optic, incluzând lame de admisie a aerului, lame laterale pe praguri, carcase argintii pentru oglinzile retrovizoare laterale și nişte terminaţii de eşapament duble. Modelul SQ7 poartă o nouă grilă octogonală Singleframe și va putea fi dotat cu roţi cu jante de 20 sau 21 de inci. Modelul SQ8 va avea, de asemenea, un surround Alu-optic al grilei, dar standard jante de 21 inci (opţionale de 22 de inci).

În interior, SQ7 și SQ8 au standard scaune frontale S sport, cu încălzire și ventilare, tapiţate cu piele şi cu mai multe cusături încrucişate, specifice modelelor S.

SUV-urile cu motoare V8 vor ajunge în showroom-urile Audi din SUA la sfârșitul primăverii. Preţurile de start vor fi anunțate mai aproape de datele de vânzare.

Vezi şi:

(video) Premieră în SUA: Noul Audi S7 Sportback cu motor pe benzină

(video) Premieră: Noul Audi S6 Sedan TFSI poate fi cumpărat din doar trei regiuni ale lumii

https://autoblog.md/video-premiera-europeana-noul-audi-rs-5-sportback-a-fost-scos-din-hotarele-americii-de-nord/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/