/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Andrei Năstase insistă pentru un candidat apartinic la alegerile prezidențiale din toamna acestui an

missing
14 ianuarie 2020, ora 10:43

Președintele PPDA Andrei Năstate a venit astăzi cu un apel pe pagina sa de Facebook. Acesta insistă ca partidele proeuropene și democratice să înainteze un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Năstase a mai precizat că posibilul candidat ar trebui să fie unul apartinic.

… În 2016, Platforma DA a lansat la 4 martie ideea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale. Am insistat, prin propriul sacrificiu politic, să ne unim forţele pentru a salva Republica Moldova şi a contrapune ferm unei guvernări obscure care a capturat-o fără scrupule, un candidat comun, sprijinit de puterea coagulată a tuturor partidelor cu adevărat pro-europene, reformatoare… Astăzi suntem în aceiaşi situaţie, iar pentru a reuși este nevoie stringentă de a ne consolida eforturile din nou, dar nu în interesul unui singur partid, ci a întregii republici şi a viitorului nostru european.
De aceea Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic”, a scris Năstase.

Astfel, fostul ministru de interne consideră că Republica Moldova „va fi eliberată de povara captivităţii instituţiilor din țară”.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au decis să participe la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020. Președintele PPDA Andrei Năstate a spus atunci că Platforma este gata să aibă propriul candidat pentru funcția de președintel al R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram