Un copil de 6 ani, venit să petreacă Revelionul la Chișinău, a decedat de gripă

Un copil de 6 ani a decedat, la 8 ianuarie, de gripa A (H1N1), fiind internat în Institutul Mamei și Copilului. Băiețelul locuia în Rusia, dar se afla în vizită la rudele din Chișinău, împreună cu mama sa.

Foto: epitesti.ro

Copilul a venit să petreacă sărbătorile de iarnă în Chișinău, împreună cu mama sa, care are cetățenia Republicii Moldova.

„La 30 decembrie, băiețelul s-a simțit rău, mama refuzase inițial spitalizarea, la 31, după a doua intervenție, a fost internat la Institulul Mamei și Copilului. La data de 8 ianuarie, la ora 9.30, băiețelul a decedat. S-au adresat prea târziu, nu se știe dacă a venit bolnav, mama spune că copilul a venit sănătos, dar starea gravă arată că deja era bolnav”, a informat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei capitalei, Tatiana Bucearschi.

Mama băiețelului decedat primește tratament. Totodată, persoanele din familia gazdă au fost examinate de medici, iar copilul din familie, în vârstă de 4 ani, a fost internat la Spitalul clinic de copii „V.Ignatenco”, starea sa fiind calificată de gravitate medie.

Niciuna dintre persoane nu a fost vaccinată contra gripei.

Gripa A(H1N1)2009, cunoscută şi sub numele de „gripă porcină” sau „noua gripă”, este o afecţiune respiratorie acută contagioasă, provocată de un virus gripal de tipul A, subtipul H1N1. Infecţia cu acest virus poate fi mai gravă decât infecţia cu virusurile gripale sezoniere, majoritatea populaţiei fie nu prezintă imunitate, fie are o imunitate scăzută la această tulpină de virus.


Pub