De ce Primăria nu a pus amenzi pentru panourile publicitare ilegale. „Inspectorii nu știu a întocmi procese verbale”

Orașul este împânzit de sute de panouri publicitare instalate ilegal, iar agenții constatatori împuterniciți cu aplicarea sancțiunilor pentru astfel de cazuri nu pun amenzi pentru că... nu au legitimații și nu știu a întocmi procese verbale. Informația a fost prezentată de viceprimarul Ilie Ceban în cadrul ședinței de azi a Primăriei.

„Avem 1.792 de dispozitive autorizate, iar în rest bardac, haos, chiar nu înțeleg cum s-a întâmplat, au acaparat municipiul Chișinău. Sunt sute de panouri instalate fără autorizație, nu plătesc bani”, a menționat Ion Ceban.

„Sancțiunea contravențională în astfel de cazuri este de până la 9 mii de lei. În Direcția arhitectură sunt 6 agenți constatatori, abilitați cu aplicarea unor astfel de sancțiuni. Dacă avem 1.792 de dispozitive autorizate, cu certitudine avem aproape 1.000 neautorizate. Dacă vom aplica aceste sancțiuni, vom face disciplină în rândurile celor care intenționează să instaleze astfel de panouri neautorizate și le vom evacua pe cele existente”, a subliniat viceprimarul Ilie Ceban.

Până în prezent, însă, astfel de sancțiuni nu au fost aplicate, iar motivele nu par a fi nici pe departe serioase. „Până astăzi nu au întocmit niciun proces verbal, sub diferite pretexte, că nu aveau legitimații, că nu știau a întocmi procese verbale”, a precizat viceprimarul.

„Legitimațiile au fost pregătite și eliberate. Direcția Poliție ne-a asigurat un agent constatator și le-a făcut intructajul respectiv. La moment nu mai sunt impedimente pentru a întocmi procese verbale”, a mai adăugat Ilie Ceban.

Potrivit primarului general, toți agenții economici trebuie să plătească dacă vor panouri în oraș, iar din acești bani ar putea fi reparate drumuri în municipiu, finanțate școli și grădinițe.

Peste 200 de panouri publicitare instalate ilegal au fost demontate, de la începutul anului curent, în capitală.


Pub