Întâlnire de 3,5 ore între Merkel și Putin, la Moscova: Au discutat despre situația din Siria, programul nuclear iranian și Nord Stream 2

Cancelarul Germaniei Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit la 11 ianuarie, la Moscova, pentru a discuta despre actuala criză din Orientul Mijlociu. Discuția dintre cei doi lideri a durat circa 3,5 ore.

Foto: Vedomosti

Liderii celor două țări au discutat situația din Siria, posibilele măsuri pentru soluționarea conflictului militar din Libia, construcția conductei de gaz Nord Stream 2, escaladarea tensiunii în Orientul Mijlociu, programul nuclear al Iranului, precum și punerea în aplicare a acordurilor încheiate în timpul summitului de la Paris, care a avut loc în formatul normand, transmite Vedomosti.

Merkel a menționat că Berlinul va continua să sprijine construcția Nord Stream 2. „Este un proiect corect, iar întreprinderile participante au susținut în mod repetat punerea în aplicare a acestuia”, a declarat cancelarul.

Referitor la situația din Siria, președintele rus a declarat că aceasta se stabilizează. „Rusia și Germania sunt de părere că conflictul din Siria poate fi rezolvat exclusiv prin mijloace politice. Principalul lucru este ca cetățenii sirieni să aibă posibilitatea de a decide singuri viitorul țării lor”, a spus Putin.

Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat, de asemenea, menținerea planului comun de acțiuni privind programul nuclear al Iranului. Potrivit liderului rus, această problemă este „extrem de importantă nu numai pentru regiune, ci pentru întreaga lume”.


Pub